میلیاردها تومان برای از بین رفتن سنگ نوشته های تاریخی انقلاب
مزارهای شهدای فعلی که یادگاری های شهدا اعم از سنگ نوشته هایی که در آن وصیتی، شعری و یا نوشته و خاطره ای از آن محصول رسیده انقلاب برای نسلهای بعد و نسلهای حاضر! بر رویشان نقش بسته و یا عکسها ، لوازم شخصی ،قرآن جیبی و ... که در جعبه های آلمینیومی بالای سر برخی وجود دارد چرا باید با یک طرح عجیب و نادرست همچون مزار کشته گان جنگ جهانی دوم در کشور دوست و برادر؟! آمریکا در بیاید و چرا بنیاد شهید به حرف صاحب نظران تاریخ انقلاب توجه نمی کند و همان دست گل بهشت رضای مشهد را که باعث ناراحتی بسیاری از خانواده های شهدا و انتقادات جدی مقامات و مردم انقلابی را به همراه داشت برای کل گلزارهای شهدای کشور انجام می دهد.مسلما هیچ کس با مرمت بخشهای آسیب دیده از گذر زمان به همان شکل سابق شکایتی ندارد اما آنچه که بنیاد شهید به اسم ساماندهی با 220 میلیارد تومان(برای مزار هر شهید 1000000ریال ده میلیون ریال) بودجه قصد انجام آن را دارد جز از بین بردن بخش مهمی از تاریخ و ادبیات تاثیر گذار انقلاب و جنگ سودی ندارد.
در همین رابطه دو مطلب زیر با هم خواندنی است:
معاون عمرانی و مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد:
ساماندهی گلزار شهدا در کشور
معاون عمرانی و مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: تاکنون ۱۹ هزار و ۶۰۰ گلزار شهدا در سطح کشور ساماندهی و مناسب سازی شده است و طبق پیش بینی های انجام شده تا آخر سال، ۲۰ هزار مزار شهید دیگر نیز در سراسر کشور ساماندهی خواهد شد.مهندس حبیب الله بوربور، معاون عمرانی و مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران، در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به ساماندهی گلزار شهدا، گفت: اعتباری که بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ساماندهی گلزار شهدا اختصاص داده، حدود ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و اعتبار وزارت کشور، ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و اعتباری نیز که کمیته کارگروه گلزارها یادمان ها در استان ها اختصاص داده، ۱۰ میلیارد تومان بوده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۲۲۰ هزار مزار شهید در سراسر کشور وجود دارد که برای هر یک از آنها اگر یک میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شود، حدود ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ در صورتی که طبق پیش بینی های انجام شده تا آخر سال ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی و مناسب سازی گلزار شهدا تامین می شود.
معاون عمرانی و مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: تاکنون ۱۹ هزار و ۶۰۰ مزار شهید در سطح کشور ساماندهی و مناسب سازی شده است و پیش بینی می شود تا آخر سال ۲۰ هزار مزار دیگر نیز ساماندهی شود.
وی تصریح کرد: بنابراین ۴۰ هزار مزار شهید تا آخر سال ۸۴ ساماندهی و مناسب سازی خواهد شد.بوربور افزود: در حال حاضر ۱۸۰ هزار مزار شهید در سراسر کشور داریم که برخی از آنان توسط خانواده ها، سرمایه گذاری و مناسب سازی شده ولی باید با عزم ملی ظرف سه سال آینده تمام مزار شهدا مناسب سازی و ساماندهی شود.
وی یادآور شد: در سال ۸۵ نیز ۶۰ هزار مزار شهدا ساماندهی خواهد شد و تا سال ۸۷ باید ساماندهی گلزار شهدا به اتمام برسد.
استاد کالج دولتی «کندی» در هاروارد: از مزار شهدا در بهشتزهرا دیدن کنید
استاد کالج دولتی «کندی» در هاروارد، پس از دیدار از ایران، به نومحافظهکاران آمریکا توصیه کرد پیش از اعلام جنگ با ایران، از مزار شهدا در بهشتزهرا دیدن کنند.
«مایکل ایگناتیف»، نویسنده «نیویورکتایمز» و مدرس حقوق بشر کالج دولتی «کندی» در هاروارد، از سفری که ماه پیش برای سخنرانی درباره حقوق بشر به ایران داشته است، چنین گزارش میدهد: در جنوب تهران، گورستان بزرگی است که برای کشتهشدگان جنگ اختصاص داده شده است. جوانانی که در سالهای بین 1980 تا 1988 در جنگ بین ایران و عراق، جان خود را از دست دادهاند. این شهر بزرگ مردگان، با ایستگاه متروی مجزای خود و فروشگاههای خاص خود، به هیچ عنوان با گورهای یکشکل و کاملا معمولی ردیف به ردیف گورستان ملی آرلینگتون، شباهت ندارد. در گورستان شهدای شهر تهران، هر فرد کشتهشده به اندازه مرتبه و درجه شهادت خود، داری مرقد خاص خود و شامل یک قاب شیشهای است که در جایگاهی ویژه بر روی قبر قرار گرفته است. این محفظههای شیشهای با تصاویر ماتی از مردان جوانی پر شده است که برخی کلاه جنگی بر سر یا پیشانیبندهای قرمز بر پیشانی دارند. برخی عکسها سلاح به دست هستند و در مواردی در حال غذا خوردن با دوستانشان هستند. در کنار عکسهایی که به زردی گراییده است، یک قرآن یا یک نسخه بیرنگ از اشعار فارسی و تعدادی گلهای پلاستیکی وجود دارد. در مواردی هم تخممرغهای رنگی وجود دارد که خانوادههای ایرانی در آغاز سال از آن استفاده میکنند.
به نظر میرسد، این قبرهای کوچک برای همیشه باقی خواهند ماند. هرکدام از آنها، نشانگر تلاش خانوادهها برای ابراز این مطلب است که جاودانگی و زنده بودن برخی از مردان جوان را اعلام کنند که در بحبوحههایی چون خرمشهر، که اوج مقاومت ایرانیها در برابر اشغالگران عراقی بود، کشته شدهاند. بیش از یک میلیون ایرانی در جنگ ایران و عراق حضور داشتند. سیصد هزار نفر کشته شدند و تعداد بیشمار دیگری نیز مجروح به خانه بازگشتند. اگرچه این جنگ به بنبست رسید و در ابهام پایان پذیرفت، نکته تعریفشده انقلاب ایران را که مربوط به فداکاری یا ایثار و از خودگذشتگی است، مبهم باقی گذاشت.
مذهب ایران، اسلام و شیعه است که مکتب شهادت است. فرهنگ شیعه، مفاهیمی از طلب مرگ را در خود دارد که شامل گذشتن از جان و خون است. برای برخی رزمندگان باقیمانده از جنگ، دوستی و رفاقتی که در جنگ با عراق تجربه کردهاند، بیش از تجلی ارزشهای وطنپرستانه انقلاب اسلامی، وابسته به ارزشهایی است که به واسطه ازخودگذشتیشان و پایبندی به عقیده و ایمانشان داشته بوده است. هر نومحافظهکار آمریکایی که شرط میبندد رژیم ایران تحت تاثیر انزوا، محاصره، تحریم و محکومیت بینالمللی فرو میریزد، باید از این مزار شهدا دیدن کند. حکومتهای انقلابی معتقد به خون قربانیان (جنگ) دلایل خوبی دارند تا اعتقاد داشته باشند در برابر فشار بیرونی رسوخناپذیر هستند.
نویسنده «نیویورکتایمز» که نویسنده کتاب «حقوق بشر و استثناطلبی آمریکایی» است، برداشت خود را از حقوق بشر چنین مطرح میکند: اما حقیقتی قوی در بحث حقوق بشر وجود دارد و در سطح جهانی این مطلب درک شده که نفت در هر جامعه در حال توسعه، مانعی بر سر راه دموکراسی است. حتی اگر دولتی بتواند آنچه که نیاز دارد از درآمدهای نفتی تهیه کند و درآمد خود را از طریق دریافت مالیات افزایش دهد، هرگونه انگیزه برای پاسخگویی به مردم را از دست میدهد.
حکومت مذهبی ایران بر پایه نفت استوار است و تا زمانی که قیمت نفت بالا میرود، این حکومت بیشتر دوام میآورد.
وی با اشاره به این که سفرش به ایران برای سخنرانی در خصوص حقوق بشر برای دانشجویان و روشنفکران بوده است و این سخنرانی به دلیل تلاقی با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار نشده است، افزوده: محمود احمدینژاد از حمایت جنوب شهریهای تهران برخوردار است، روحانی نیست و در جنگ (عراق با ایران) حضور داشته و این امر دسترسی به سربازان قدیمی و بسیجی را برای وی فراهم میکند.
این نویسنده در ادامه این مقاله با اشاره به گفتوگوهایی که با دانشجویان یا سایرین داشته، کوشیده است تا وضعیت حقوق بشر و دموکراسی در ایران را نامناسب جلوه دهد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: آمریکا تقریبا ظرفیتی را برای ارتقای دموکراسی در ایران ندارد، با هر ایرانی که ملاقات کردم، تمایل داشت به آمریکا سفر کند و تمایل داشت بورسهای بیشتری برای سفر به آمریکا تعلق میگرفت، اما تقریبا تمامی آنها وقتی راجع به طرح کنگره آمریکا و اختصاص سه میلیون دلار برای حمایت از گروههای مخالف ایران صحبت کردم، خندیدند.
منابع خبرها:بازتاب، همشهری28/8/84
بند میم وصیت نامه امام خمینی!
جلوگیری جنبش دانشجویی از خیانت تاریخی به نام خدمت به شهدا
بوی عطرمزارشهید ، لبخند شهید ، سالم ماندن پیکرشهید پس ازسالها و.
با عواطف مردم بازی نکنید!
تخریب بافت تاریخی مزار شهدا
بیاینه تشکل های تهران در اعتراض به تخریب مزار شهدای بهشت زهرای ت
تخریب به جای بازسازی ...
فاز دوم نابودی گلزار شهدای تهران شروع شد
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 4
کل بازدید :69950

نویسندگان وبلاگ :
فیروزمهر[0]
محمد نوروزی[0]
بهرامی[0]
این وبلاگ به پروسه تخریب (یکسان سازی) مزار شهدا که مدتی ست توسط بنیاد شهید شروع شده می پردازد